Litteratur på Den grønne er bl.a. Sherlock Holmes.

                                  Baker street 221B i London, der huser Sherlock Holmes og Dr. Watson                                                     Klik på billeder for mp3 lyd
                                                                       
                                  Adressen er ligeså fiktiv som mesterdetektiven og hans ven, men den findes faktisk alligevel som museum i Baker street, der dog ikke helt svarer til bogens beskrivelse.

                                                                                         
Baskervilles Hund er den første Holmes historie efter en 8 år lang pause, hvor alle troede at Sherlock var dræbt af professor Moriarti i Schweiz. Historien blev først bragt i afsnit i en avis og man kan her fornemme at Dr. Watson har fået en mere fremtrædende plads. Det er næsten mere en "Dr. Watson historie". Disse senere historier er måske ikke ligeså velskrevne som de første, men Baskervilles Hund har dog fremragende dramatiske kvaliteter og er da også blandt de mest populære bøger i verden. Historien udspiller sig på Dartmoor heden ved  (den fiktive) mose Grimpen, 14 miles fra det berømte fængsel,men er formentlig inspireret fra Wales hvor Conan Doyle besøgte en ven på et herresæde og måske hørte sagnet om helvedeshunden.